A - AGAR

Rádi bychom Vám představili naši novou sérii videí! 🥳🎥

Cukrářská abeceda si klade za cíl seznámit Vás se základními (a zároveň nejčastěji používanými) ingrediencemi v cukrařině, které ale umí pořádně zamotat hlavu nejen začínajícím cukrářům 🧠

Čím začneme?
Přece “A”, pod kterým se nám jako první vybavil “AGAR”🪸



RECEPT NA ŽELÉ S AGAREM

250 g ovocné pyré
10 g cukr krupice
2,5 g Pastry agar

Agar smícháme s cukrem.

Pyré zahřejeme na 60°C, přidáme agar smíchaný s cukrem a přivedeme k varu. Minutu provaříme.

Nalijeme do forem a necháme vychladit v lednici po dobu 1-3 hodin (záleží na velikosti). Poté želé z forem vyloupneme.

💬 Napište nám do komentářů s jakou ingrediencí byste se rádi seznámili prostřednictvím písmene “B” - těšíme se na Vás u dalšího dílu! 🩷

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz