C - COULIS, COMPOTÉE, CONFITURE


V dnešním díle se společně podíváme na rozdíl mezi COULIS, COMPOTÉE a CONFITURE 🍓🍑

A aby Vaše znalosti nebyly pouze teoretické, přichystali jsme si pro Vás tři základní receptury. Vyzkoušíte je? 👩🏼‍🍳

COULIS

50 g ovocné pyré mango
10 g cukr krupice

Pyré provaříme s cukrem do jeho rozpuštění.

CONFITURE

45 g ovocné pyré mango
20 g ovocné pyré maracuja
10 g cukr krupice
17 g Pastry glukóza v prášku
1 g Pastry pektin NHX

Ovocná pyré zahřejeme na 40 °C. Cukr, glukózový prášek a pektin spolu smícháme a přimícháme k pyré.

Za stálého míchání minutu provaříme a promixujeme ponorným mixérem.

COMPOTÉE

35 g ovocné pyré mango
2 g ovocné pyré maracuja
58 g mango čerstvé
7 g cukr krupice
1 g Pastry pektin NHX

Obě pyré a kousky ovoce zahřejeme na 40 °C. Cukr a pektin spolu smícháme a přimícháme k pyré.

Za stálého míchání provaříme po dobu 1 minuty.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz