POZNEJ KNIHU: Paco Torreblanca Sugarworks

Představujeme Ti sérii POZNEJ KNIHU, díky které budeš mít jedinečnou možnost "nahlédnout" do všech knih, jež nalezneš v našem sortimentu! 📚⁣

Čím začneme? Knihou SUGARWORKS, jejímž autorem není nikdo jiný, než španělský cukrář Paco Torreblanca 🇪🇦⁣

 

PACO TORREBLANCA A JEHO ŽIVOT

Paco Torreblanca (*1951) je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejinovativnějších cukrářů za posledních 30 let. K cukrářskému řemeslu se ale dostal vlastně náhodou, a to díky svému otci, který si přál, aby opustil španělskou diktaturu a právě proto ho v pouhých 13 letech poslal pracovat do Paříže ke svému známému, který byl skvělým cukrářem 🍰 

Paco Torreblanca tak dostal jedinečnou příležitost naučit se základům cukrařiny u prezidenta Francouzské federace cukrářů a zakladatele Francouzské školy výroby pečiva Jeana Miletta 🍪⁣ Další cenné zkušenosti následně sbíral v nejlepších cukrárnách po celé Evropě 🌍⁣

Do Španělska se Paco Torreblanca vrátil v roce 1978 a společně se svou ženou si v malém městečku poblíž Alicante otevřel svůj první podnik 👏⁣ Cukrárnu pojmenoval Totel - jedná se o přepis japonského slova, které znamená "světlo něčeho nového" 🌟

 

Torreblanca opravdu dostál názvu svého podniku a ve světě cukrařiny brzy vynikl - zabýval se jiným pojetím čokolády, experimentováním s mnoha směsmi kakaa a koření nebo přísad typických pro středomořskou kuchyni, například s olivovým olejem 🌊

Během své kariéry získal mnoho ocenění - v roce 1988 byl nominován na nejlepšího cukráře ve Španělsku, v roce 1990 na nejlepšího cukráře v Evropě 💯

⁣⁣Za jeho velký úspěch lze považovat i otevření cukrářské školy Escuela Torreblanca, kde v současné době vyučuje i jeho syn Jacob 🎓

Paco Torreblan⁣ca je cukrářem, který by za žádných okolností neměl uniknout Tvé pozornosti - a to samé platí o jeho knihách! 📔⁣

 

SUGARWORKS - KNIHA, KTERÁ MĚNÍ POJETÍ CUKRU

Možná Tě překvapí, že kniha Sugarworks se skládá ze dvou svazků - i to svědčí o tom, že se jedná o nejosobnější a nejkreativnější knihu této cukrářské ikony ✨⁣

Paco Torreblanca v ní dává cukru magické a pro mnohé i překvapivé tvary - pohybuje se na hranici architektury a sochařství, hraje si s průhledností,světlem a stíny 🌓⁣

Pracuje hned s několika druhy cukru - taženým, foukaným, litým... Pokud tedy toužíš pracovat s cukrem, ale chybí Ti poznatky o nejrůznějších technikách, je pro Tebe tato publikace jako stvořená! 😍⁣

 

1. DÍL - COLECCIÓN, SUGARWORKS

První svazek obsahuje velkoformátové fotografie všech uměleckých děl vyrobených z cukru i čokolády, a mimo to i fotografie dortů a dezertů, které tvoří základ Torreblancových výtvorů. Vše je doplněno o autorovy komentáře 💬⁣

 

2. DÍL - COLECCIÓN, TECHNIQUE AND RECIPES

Ve druhém svazku naopak najdeš všechny receptury a technické postupy. Neměj ale strach, že se jedná o prostý text, který by Tě ničemu novému nenaučil - vše je doplněno o názorné ilustrace 🤗⁣

Oba svazky se navzájem doplňují - jejich úkolem je provést Tě po cestě současného pomíjivého umění, ve kterém hraje hlavní roli právě cukr 🍚

 

⁣ROK VYDÁNÍ: 2008

JAZYK: angličtina a španělština (dvojjazyčné vydání)

ROZMĚR: 21x33 cm

POČET STRAN: 128 str. (1. díl) + 168 str. (2. dil)

HMOTNOST: 2,1 kg (celkem oba díly)

 

PROHLÉDNOUT SI KNIHU NA E-SHOPU

sugarworks

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz