Představujeme Ti sérii POZNEJ KNIHU, díky které budeš mít jedinečnou možnost "nahlédnout" do všech knih, jež nalezneš v našem sortimentu! 📚
Čím začneme? Knihou SUGARWORKS, jejímž autorem není nikdo jiný, než španělský cukrář Paco Torreblanca 🇪🇦
PACO TORREBLANCA A JEHO ŽIVOT
Paco Torreblanca (*1951) je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejinovativnějších cukrářů za posledních 30 let. K cukrářskému řemeslu se ale dostal vlastně náhodou, a to díky svému otci, který si přál, aby opustil španělskou diktaturu a právě proto ho v pouhých 13 letech poslal pracovat do Paříže ke svému známému, který byl skvělým cukrářem 🍰
Paco Torreblanca tak dostal jedinečnou příležitost naučit se základům cukrařiny u prezidenta Francouzské federace cukrářů a zakladatele Francouzské školy výroby pečiva Jeana Miletta 🍪 Další cenné zkušenosti následně sbíral v nejlepších cukrárnách po celé Evropě 🌍
Do Španělska se Paco Torreblanca vrátil v roce 1978 a společně se svou ženou si v malém městečku poblíž Alicante otevřel svůj první podnik 👏 Cukrárnu pojmenoval Totel - jedná se o přepis japonského slova, které znamená "světlo něčeho nového" 🌟
Torreblanca opravdu dostál názvu svého podniku a ve světě cukrařiny brzy vynikl - zabýval se jiným pojetím čokolády, experimentováním s mnoha směsmi kakaa a koření nebo přísad typických pro středomořskou kuchyni, například s olivovým olejem 🌊
Během své kariéry získal mnoho ocenění - v roce 1988 byl nominován na nejlepšího cukráře ve Španělsku, v roce 1990 na nejlepšího cukráře v Evropě 💯
Za jeho velký úspěch lze považovat i otevření cukrářské školy Escuela Torreblanca, kde v současné době vyučuje i jeho syn Jacob 🎓
Paco Torreblanca je cukrářem, který by za žádných okolností neměl uniknout Tvé pozornosti - a to samé platí o jeho knihách! 📔
SUGARWORKS - KNIHA, KTERÁ MĚNÍ POJETÍ CUKRU
Možná Tě překvapí, že kniha Sugarworks se skládá ze dvou svazků - i to svědčí o tom, že se jedná o nejosobnější a nejkreativnější knihu této cukrářské ikony ✨
Paco Torreblanca v ní dává cukru magické a pro mnohé i překvapivé tvary - pohybuje se na hranici architektury a sochařství, hraje si s průhledností,světlem a stíny 🌓
Pracuje hned s několika druhy cukru - taženým, foukaným, litým... Pokud tedy toužíš pracovat s cukrem, ale chybí Ti poznatky o nejrůznějších technikách, je pro Tebe tato publikace jako stvořená! 😍
1. DÍL - COLECCIÓN, SUGARWORKS
První svazek obsahuje velkoformátové fotografie všech uměleckých děl vyrobených z cukru i čokolády, a mimo to i fotografie dortů a dezertů, které tvoří základ Torreblancových výtvorů. Vše je doplněno o autorovy komentáře 💬
2. DÍL - COLECCIÓN, TECHNIQUE AND RECIPES
Ve druhém svazku naopak najdeš všechny receptury a technické postupy. Neměj ale strach, že se jedná o prostý text, který by Tě ničemu novému nenaučil - vše je doplněno o názorné ilustrace 🤗
Oba svazky se navzájem doplňují - jejich úkolem je provést Tě po cestě současného pomíjivého umění, ve kterém hraje hlavní roli právě cukr 🍚
ROK VYDÁNÍ: 2008
JAZYK: angličtina a španělština (dvojjazyčné vydání)
ROZMĚR: 21x33 cm
POČET STRAN: 128 str. (1. díl) + 168 str. (2. dil)
HMOTNOST: 2,1 kg (celkem oba díly)