MAKRONKY ČOKOLÁDA & TŘEŠEŇ by @misule1007

autor receptu: Michala Jedličková

1. Makronky (italská metoda s rozvarem)
recept na 25 ks
 
Pasta:
90 g cukr moučka
35 g bílky (1)
 
 
Meringue:
95 g cukr krupice
30 g voda
35 g bílky (2)
 
 

Suché ingredience na mandlovou pastu lehce promixujeme ve food processoru. Do pasty zapracujeme bílky (1).

Bílky (2) šleháme na vyšší otáčky. Vodu s cukrem mezitím zahříváme na teplotu 118 °C. Snížíme otáčky a do vyšlehaných bílků vlijeme cukrový rozvar. Otáčky zvýšíme na maximum a šleháme dokud mísa není vlažná. Sníh by měl být hladký, pevný s měkkými špičkami.

Polovinu meringue a potravinářské barvivo zapracujeme do mandlové pasty. Po zapracování přidáme zbývající polovinu meringue a lehce vymícháme tzv. makronáží.

Pomocí zdobícího sáčkuhladkou špičkou nastříkáme na podložku kolečka o průměru cca 3 cm. Vyklepeme bubliny a dáme zaschnout na 8 minut do trouby vyhřáté na 90°C. Po 8 minutách zvýšíme teplotu na 140°C a pečeme cca 14 minut.

2. Čokoládová ganache

Čokoládu se smetanou zahříváme do úplného rozpuštění v mikrovlnné troubě ve 30 vteřinových intervalech. Poté promixujeme tyčovým mixérem a přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.

3. Třešňový gel
15 g citronová šťáva
25 g cukr krupice
 

Pyré a citronovou šťávu zahříváme. Při cca 40 °C přidáme promíchaný cukr s pektinem. Přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a provaříme 1-2 minuty. Gel přikryjeme potravinářskou fólií na dotek a necháme v lednici chladit 12-24 hodin.

4. Kompletace
 
Makronky plníme čokoládovou ganáží. Do středu přidáme třešňový gel.
 
 

Pastry.cz  - kvalitní cukrářské potřeby a suroviny pro nadšence i profesionální cukráře.

 
Nezapomeňte Míšu sledovat na jejím instagramovém profilu @misule1007 👩🏻‍🍳
PASTRY MANDLOVÁ MOUKA NA MAKRONKY 500g
230 Kč

PASTRY MANDLOVÁ MOUKA - IDEÁLNÍ NA MAKRONKY Vysoce kvalitní jemná mandlová moučka používaná profeionály po celém světě. Moučka je umleta z loupaných a...

Kód: 300066
bily prasek h
499 Kč

PASTRY ALBUMIN (SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK) Textura Albumin vyrobena čistě z vaječných bílků. Albumin zpěvňuje o 25 % více než čerstvé vaječné bílky. Produkty...

Kód: 300646
pgl229
99 Kč

PROGEL BARVA GELOVÁ - ČERVENÁ RUBÍNOVÁ (RUBY) Vysoce kvalitní koncentrovaná gelová barva. 100% jedlé potravinářské barvivo. Praktické malé balení...

Kód: PGL229
70 30 38 e0 d94
301 Kč

CALLEBAUT ČOKOLÁDA 70-30-38 HOŘKÁ 70% Tmavá a extra hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa. Nejjemnější belgická čokoláda díky skvělému způsobu...

Kód: 70-30-38-E0-D94
SMETANA KE ŠLEHÁNÍ - 31% (ŠLEHAČKA) 1l
Cukrářská abeceda
152 Kč

SMETANA KE ŠLEHÁNÍ - 31% (ŠLEHAČKA) Živočišná tekutá smetana ke šlehání s obsahem minimálně 31% tuku. Vhodná ke šlehání....

Kód: 3154
OVOCNÉ PYRÉ TŘEŠEŇ 1kg
349 Kč

OVOCNÉ PYRÉ TŘEŠEŇ Ovocné pyré obsahuje 90% třešní. Jednotlivé druhy ovoce jsou pěstovány na kvalitních a úrodných půdách. Ovoce je...

Kód: 20374879
pektin
130 Kč

PEKTIN NHX Novinka ve světě cukrařiny - vylepšená verze pektinu NH!* Textura k želírování nebo zahušťování vzhledem k množství použité dávky. Může být...

Kód: 300011
KYSELINA CITRONOVÁ 1kg
449 Kč

KYSELINA CITRONOVÁ (CITRIC ACID) - V PRÁŠKU Bílý prášek rozpustný v kapalinách. Kyselina (okyselovadlo), může nahradit při přípravě citronovou šťávu....

Kód: 37085

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: