1. "BÍLEK" - Vanilková namelaka
 
Mléko přivedeme k varu. Nalijeme na čokoládu, přidáme nabobtnanou želatinu a důkladně promícháme. Přilijeme studenou smetanu. Směs promixujeme ponorným mixérem a necháme do druhého dne v lednici přikryté folií. 
Před použitím krátce prošleháme.
2. "ŽLOUTEK" - Mango compoté
 
NA HNILIČKO (6 ks)
 
Obal:
250 g voda
25 g cukr krupice
 
Suroviny na žloutek - tzn. pyré a vodu smícháme. Rozdělíme do silikonové formy a zamrazíme.  
Ingredience na obal smícháme a provaříme. Necháme zchladnout na 80 °C.
NA MĚKKO (9 ks)
50 g voda
50 g cukr krupice
 
Pyré s vodou zahřejeme na 40 °C. Cukr smícháme s pektinem, vmícháme do pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou a provaříme cca 1 minutu. 
Rozdělíme do formy a zmrazíme. Poté použijeme jako vklad.
NA TVRDO (9 ks)
20 g cukr krupice
 
Pyré, agar, cukr smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme cca 1 minutu. 
Rozdělíme do formy a necháme ztuhnout. Nemrazíme!  Poté použijeme jako vklad.
3. "SKOŘÁPKA" - Čokoláda na potažení
 
4. Kompletace
Namelaku krátce prošleháme, formu na vajíčko naplníme do poloviny.
Vložíme ovocný vklad. V případě vejce na hniličko zmrzlé pyré napíchneme na jehlu, na 3x ponoříme do želé a ihned vložíme do vejce.
Doplníme zbylou namelakou. Zmrazíme.
 
5. Dokončení
Před dekorací prvně rozehřejeme Gold čokoládu.
Vajíčka vyjmeme z formy, napíchneme na špejli a ponoříme do rozehřáte čokolády.
Pomocí kartáčku a karty postříkáme vejce, taktéž rozehřátou  mléčnou čokoládou.
 
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
 
 
         
        
                    
                    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce. 
                            Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.